Novice

DU17 Reprezentanca Slovenije se je uvrstila na EP 2020

FOTO: (prva in druga iz prve vrste z leve strani): Ema Erman in Lara Lobe, nekdanji igralki NK Trebnje, ki igrata v ŽNK Krim in ŽNK Olimpija sta članici omenjene reprezentance.

Varovanke selektorice Tine Kelenberger so se po prepričljivi zmagi proti Ferskim otokom (4:0) uvrstile v elitni del kvalifikacij, ki bo prihodnje leto.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020
SLOVENIJA – FERSKI OTOKI 4:0 (2:0)

EP bo na Švedskem

V elitni del kvalifikacij (tam je 28 ekip) se iz enajstih skupin glavnega dela kvalifikacij uvrsti 1. in 2. zasedba ter še štiri najboljše tretjeuvrščene. Prvenstvo bo prihodnje leto med 9. in 22. majem na Švedskem, ki ima edina že zagotovljen nastop na EP.

Odločno

Slovenija je tudi na drugi tekmi pokazala učinkovito igro. Po visoki zmagi proti Azerbajdžanu (6:0) so naše igralke to pot dosegle dva gola manj. V prvem polčasu sta za mirno nadaljevanje poskrbeli Nina Mele (zadela je v 24. minuti) ter Manca Suhoveršnik (2:0 v 33.).

V drugem polčasu je na 3:0 povišala prav Suhoveršnikova, za končnih 4:0 je bila uspešna Patricija Ham.

Slovenija bo kvalifikacije sklenila proti Norveški, ki ima takisto popoln izkupiček po dveh tekmah, danes so Skandinavke porazile Azerbajdžan (5:0).

Tina Kelenberger, selektorica:
„Zastavljen cilj je dosežen. Jutri je potrebno spočiti glave in telo, nato pa se bo potrebno dobro taktično pripraviti na zadnji obračun. Nasprotniki, kot je Norveška, nas čakajo v elitnem delu kvalifikacij.“

Vir: povzeto po D.P., NZS


Ostale novice

Izvajanje programa nogometne šole sofinancira glavni sponzor:

Naši sponzorji:

Donatorji:

G-Trans, JMW fire d.o.o., Lions klub Trebnje, Krik Aksum d.o.o., Orkoplast d.o.o., Elektromehanika Gregorič d.o.o., Trimo MSS