Novice

Državne osnovnošolske prvakinje v nogometu

Učenke OŠ Trebnje najboljše nogometašice v državi

V petek, 5. 5. 2107, smo na OŠ Trebnje organizirali finalni turnir državnega osnovnošolskega prvenstva v nogometu za dekleta. Na turnir so se uvrstile zmagovalke štirih polfinalnih skupin. To so bile: OŠ Toneta Čufarja Maribor, OŠ Solkan, OŠ Vojnik in OŠ Trebnje.

Tekmovanje v finalu poteka drugače kot v polfinalu, saj se najprej izžrebata dva polfinalna para, nato pa zmagovalca obeh tekem igrata za naslov državnih prvakov, poraženca pa za tretje mesto.

Na prvi polfinalni tekmi je favorizirana ekipa OŠ Toneta Čufarja Maribor brez težav premagala OŠ Vojnik s 4 : 0.

Na drugi polfinalni tekmi proti OŠ Solkan so naše učenke čutile kar nekaj pritiska, saj je zmaga pomenila najmanj drugo mesto. Od prve minute smo pritiskali na nasprotnice in jih ovirali pri organizaciji napadov. Pri gostjah se je vse vrtelo okoli ene učenke, ki je na začetku povzročala kar nekaj preglavic naši obrambi. V prvem polčasu so si gostje priigrale eno priložnost, naše učenke pa dve. Drugi polčas se je začel enako kot prvi. Pritiskali smo na njihovo obrambo in čakali na svoje priložnosti. Dočakali smo svoj trenutek, ko je po lepi kombinaciji iz kota zadela Lara Lobe. Od takrat naprej je bilo dosti lažje, saj so gostje poskušale preskakovati igro z dolgimi žogami na njihovo najboljšo igralko, katero smo pa popolnoma zaustavili. Ko je še drugič po akciji iz kota zadela Lara Lobe, smo se lahko veselili uvrstitve v finale.

V boju za tretje mesto je OŠ Solkan premagala po izvajanju kazenskih strelov OŠ Vojnik s 4 : 3. Redni del se je končal 2 : 2.

Ob huronskem navijanju in pred polnimi tribunami naše telovadnice se je pričela finalna tekma med OŠ Toneta Čufarja Maribor in OŠ Trebnje. Pred tekmo smo se dogovorili, da je potrebno izvajati pritisk na obrambne igralke, saj smo se zavedali, da so gostje individualno zelo močne in tudi tehnično dobro podkovane. Z našim nenehnim pritiskom smo gostje spravljali ob živce, kar se je poznalo tudi v njihovi zelo grobi igri. Gostje so si prislužile kar 3 izključitve. Mrežo je že v prvem polčasu načela iz prostega strela Lara Lobe in nam odprla vrata do naslova državnih prvakinj. Po golu se je nervoza na gostujoči strani samo še stopnjevala. Uspevalo jim ni prav nič, kar se je odrazilo še v dveh izključitvah. Zadnjo izključitev smo zelo dobro izkoristili, saj je ob igralki več zadela Tamara Pate. Gostje so le enkrat nevarno streljale v okvir vrat, pa še takrat je strel brez težav ubranila naša vratarka. 

Naše učenke so zasluženo postale državne prvakinje. Uspeh je toliko večji, saj smo dekliško nogometno ekipo na naši osnovni šoli osnovali šele pred tremi leti.

Najboljša strelka finalnega turnirja je bila Lara Lobe, najboljša vratarka Tinkara Vrhovec in najboljša igralka Nina Kajzba (OŠ Vojnik).

V najboljšo (idealno) postavo finalnega turnirja so bile izbrane Nina Kajzba (OŠ Vojnik), Sara Adam (OŠ Toneta Čufarja Maribor), Denisa Mujanovič (OŠ Solkan), Lara Lobe (OŠ Trebnje) in Tinkara Vrhovec (OŠ Trebnje).

Na koncu se zahvaljujemo še sponzorjem: Nogometnemu klubu Bartog Trebnje za pomoč in sodelovanje, podjetju Bartog d.o.o. za denarno pomoč, Hotelu Opara za nagrade in podjetju Impulz iz Domžal za donacijo testenin. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi finala.

                                                                                                                   Smiljan Pristavnik, prof., OŠ Trebnje

Foto: Jernej Gabrijel, OŠ Trebnje


Ostale novice

Izvajanje programa nogometne šole sofinancira glavni sponzor:

Naši sponzorji:

Donatorji:

G-Trans, JMW fire d.o.o., Lions klub Trebnje, Krik Aksum d.o.o., Orkoplast d.o.o., Elektromehanika Gregorič d.o.o., Trimo MSS