Novice

Tudi ŠPORTKLUB poročal o derbiju Trebnje: Bela krajina

NA ŠPORTKLUBU POROČAJO TAKOLE:

 

V 7. krogu regionalne ljubljanske lige, ki predstavlja četrti razred slovenskega klubskega nogometa, je bil v soboto na sporedu derbi med Trebnjem in nekdanjim prvoligašem Belo krajino, ki so ga Trebanjci dobili s 3:0. V Trebnjem je bilo zelo zanimivo.

Derbi v Trebnjem si je ogledalo nekaj sto gledalcev, med njimi tudi člani organizirane navijaške skupine Bele krajine, ki so pričarali pravo prvoligaško navijaško vzdušje.

Bela krajina, eden od kar šestih nekdanjih slovenskih prvoligašev, ki v sezoni 2022/23 nastopajo v regionalni ljubljanski ligi (preostali so Rudar Trbovlje, Interblock, Kočevje, Zagorje in Ivančna Gorica, je v Trebnjem izgubila z 0:3, potem ko sta za domače zadela nekdanji član Brentforda Jan Novak in nekdanji nogometaš Krke s prvoligaškimi izkušnjami Žiga Kastrevec (nekaj časa je bil tudi v Španiji član Getafeja), pred koncem tekme pa je svojega vratarja premagal še nogometaš Bele krajine Ishak Šumar.

S to zmago so Trebanjci skočili na drugo mesto prvenstvene lestvice, na katerem so ujeli prav Belo krajino. Oba imata 15 točk. Na vrhu ima tri točke več Kočevje.

 

LINK DO NOVICE NA ŠPORTKLUBU --> KLIK

 


Ostale novice