Novice

3. mesto v državi

V letošnjem šolskem letu smo v nogometu presenečali sebe in Slovenijo.  Najprej so dekleta postala državne prvakinje v nogometu. Za zaključek uspešnega leta so tudi fantje nagradili celoleten trud in osvojili tretje mesto v državi. 

Pri žrebu nismo imeli sreče, saj smo v polfinalu naleteli na kasnejšo zmagovalko in favoritko turnirja OŠ Miklavž na Dravskem polju.

Štajerci so tekmo pričeli silovito in prvih pet minut potisnili učence pred naš gol. Nekajkrat je z odličnimi obrambami preprečil vodstvo Ermin Karajbić, ki je od področnega tekmovanja naprej pokazal izredno zanesljivost in veliko znanja. Po uvodnem pritisku so se učenci zbrali in pokazali favoritom, da jim ne bo lahko. Začeli so pritiskati proti nasprotnikovem golu in jih nekajkrat prisilili v panično izbijanje. Prvi polčas se je končal neodločeno. V drugem polčasu je nasprotnik ponovno poskušal pritisniti, a so naši učenci igrali veliko bolje, kar se je obrestovalo v šesti minuti nadaljevanja, ko je z močnim udarcem s strani vratarja matiral Anže Perpar.  V tistem trenutku se je zazdelo, da bodo naši učenci preskočili težko oviro, a je sledil nepričakovan šok. Vodili smo vsega par sekund, saj so Štajerci takoj zadeli za izenačenje.  Nasprotnik je dobil krila in v razmiku dveh minut zadel še drugič. Našim učencem ni preostalo drugega, kot da napadejo. Začeli so igrati z vratarjem, si priigrali dve priložnosti, a žal niso zadeli. Minuto pred koncem je nasprotnik zadel še v prazen gol in na koncu zasluženo zmagal.

V boju za bron državnega prvenstva smo se pomerili z domačini OŠ Kidričevo. Našim učencem se je videlo, da so psihično na tleh zaradi nesrečnega poteka polfinalne tekme in kar nekaj časa je trajalo, da so se na igrišču zbrali. Na srečo nasprotniku ni uspel konkretnejši napad. Šele 4 minute pred koncem so naši učenci pokazali pravo igro in v dveh minutah odločili zmagovalca. Najprej je zadel Anže Perpar, nato je isti igralec podal pred gol, kjer je Marcel Barle brez težav potisnil žogo v prazno mrežo. Domačini so padli, naši učenci pa so si v nadaljevanju priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Dvome o zmagovalcu je razblinil Peter Murn, ki je z lobom matiral domačega vratarja. Domačini so po tretjem golu imeli nekaj priložnosti, a je bil vselej na mestu naš vratar. Častni gol so dosegli sekundo pred koncem po napaki naše obrambe.

Zgodovinski uspeh za našo šolo so dosegli: Peter Murn, Anže Perpar, Tio Berk, Tilen Smolič, Mark Kolenc, Kristjan Kastigar, Ermin Karajbić, Marcel Barle, Jure Smolič in Rok Kresal.

Smiljan Pristavnik, trener


Ostale novice

Izvajanje programa nogometne šole sofinancira glavni sponzor:

Naši sponzorji:

Donatorji:

G-Trans, JMW fire d.o.o., Lions klub Trebnje, Krik Aksum d.o.o., Orkoplast d.o.o., Elektromehanika Gregorič d.o.o., Trimo MSS